Tags

, ,

sunset-1342101_1280

Ne bi trebalo da čekam. Trebalo bi da se bavim sobom, svojim željama, osećanjima, potrebama…. Ali to je već težak rad za koji ne umem da smislim adekvatan (atraktivan) naslov. Nikada nisam bila dobar prodavac, onaj što ume kamen da načini u bonbonu koju morate imati.

Sve bi bilo lakše kada bih umela da dosegnem početnu premisu. Da dođem do odgovora na pitanje šta sve i do koje mere sam spremna da prihvatim kako bih dobila to što želim. Pokušala sam tim putem da idem, ali u razmišljanju gotovo redovno upadnem u začarani krug, tj. samoj sebi zgazim na rep. Promišljajući o prihvatanju nepogrešivo dođem do tačke kada ne znam da li sam zašla dotle da prihvatanjem poništavam željeno stanje? Gde je mesto u kome se mehurić na libeli smesti u sredinu?

Odgovor ne znam. Pokušavala sam da ga iznedrim ali mehurić moje unutrašnje libele je samo besomučno lupao iz leve u desnu stranu, svaki put žestoko udarajući u zid preteći da se rasprsne i uništi i posao i vagu. Digla sam ruke.

Ponašam se logično. Kada se jednim metodom rešenje ne pronalazi, pametan čovek oproba drugi. Od razuma, sve su prilike, nema neke koristi. Idemo dalje.

Pokušavam da svoje brige i nedoumice prenesem na Boga. Nedoumica je sjajna reč. Ne – do – uma. Nije do uma stiglo. I dalje je negde tamo, u etru, koleba se i viori. Ne da se integrisati.

Kažu, do čoveka je da preduzme ono što je do njega. Potom da se prekrsti i da i pitanje i sve brige o njemu prenese u Božije ruke da ga on razreši po svojoj promisli, na način koji je uvek najbolji za nas. Ne za naš život svagdašnji nego za onaj večni što nam tek sleduje. U prevodu, možda ćeš se u ovom zemnom životu dobrano pomučiti.

Mnogo snage (vere) je potrebno malom čoveku da odistinski izvede ovaj prenos iz svojih u Božije ruke. Snage i vere koje ja, priznajem, u ovom trenutku mislim da nemam. Uporno se trudim, ali nikako brige da se otarasim. Slaba je moja vera. Ili sam suviše čvrsto privezana za ovo danas, ovde i sada. Za pesak i prašinu.

I zato čekam.

I molim se.

 

Advertisements