Tags

, , , , ,

Da kažeš volim te, hvala ti i oprosti. Ako ne dočekaš sledeći dan čisto sumnjam da ćeš žaliti što nisi pogledala film, otišla na onu večeru ili odbrusila bezobrazniku na ulici. Žal će se zavući u druga mesta i neumoljivo bosti svojim šiljkom. Odlutaće ka majci koju nisi pozvala, bratu kome se nisi izvinila, prijatelju koga si zaboravila.

hourglass-1875812_1280

Odasvuda bombardovanje istom porukom koja odašilje nužnost iskorišćenja tog jednokratkog resursa koji dođe i ode i nikada se više ne vrati – sadašnjeg trenutka. Nevolja leži u tome što poruka sa jedne strane ostaje otvorena. Odgovor na pitanje šta znači iskoristiti dan i sadašnji trenutak je nepoznata u jednačini. Lepota ili izazov, kako kome, je što svako sam za sebe poruku dovršava. A čovek je slabo biće, gotovo refleksno uslovljeno da se povede za time da pomisli na zadovoljenje svojih strasti.

A da li je možda smisao u tome da dan iskoristiš da danas budeš bolja nego juče e da bi ti bilo bolje sutra?

Iskoristi dan, živi ga kao da ti je poslednji. Ali pogledaj dalje od nosa. Dalje od toga šta bi jela, pila, videla. Pogledaj kome bi trebalo oprostiti, od koga oproštaj iskati. Koga zagrliti, kome se zahvaliti.

Dobro jutro, ovo iznad nas je nebo.

 

Advertisements