U prevodu: otvorila sam Facebook stranu.  Noćas kada sam najzad uspela u ovom poduhvatu samoj sebi sam se smejala. Volim da mislim da nisam bila smešna ja nego ta Lucia koja silno želi da je ljudi pronađu i čitaju, ali to je već drugi padež.

Dakle, ništa ja ne znam o svemu tome ali me to nije sprečilo da pođem od pretpostavke da je lako.

Najpre sam se sudarila sa potrebom da zaštitim anonimnost, pa sam morala da otvorim Facebook profil Lucie Abundance. Čim je oživela, Lucia je požurila da, jelte, otvori i svoju stranu pa je nepromišljeno tu istu stranu nazvala svojim imenom umesto nazivom samog bloga. Tako mlada, a toliki ego.  E, kad smo to nekako ispravile onda smo satima birale ono što se valjda zove vizuelni identitet. Pa smo shvatile da bi trebalo isti da se prenosi sa bloga na stranu i obratno….potrajalo je sve ali nekako odabrasmo, Lucia i ja.

Potom dolazi novi momenat – deljenje posta sa bloga na Lucijinu Facebook stranu. Tu otkrivam da postoi ceo svet raznih thumbnails, featured images (koje onda na blogu iskaču svuda gde ne bih želela da im bude mesto) i tome slično. Sigurna sam da postoji stručan blogerski naziv za sve ovo, ali ja ga ne poznajem.

Na kraju, na izmaku sićušnog zrna strpljenja koje sam uspela da kultivišem, iako ne preterano uspešno, podelismo na toj našoj famoznoj Facebook strani post Učim se ćutanju. Odabrala sam njega jer mi se čini da ste njega do sad najradije čitali.

Eto tako. Hvala vam svima na čitanju i prošlom i budućem, nadam se da ćemo se dugo družiti.

Vaša Lucia.

p.s. slobodno se smejte ovoj mojoj dogodovštini, zbog toga sam je i podelila – šteta da zabavlja samo mene. Naravno, svi saveti su više nego dobrodošli!